Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

TATTU 450MAH 2S 75C 7.4V DOLGI

TATTU 450MAH 2S 75C 7.4V DOLGI
Podolgovati akumulator Tattu 2S 450mAh 75C z XT30 priključkom.
 • Cena:

  12,00 €

 • Priključek na akumulatorju / polnilnem kablu:

  XT30U

 • Balanserski priključek:

  JST XH 2S

 • Masa akumulatorja:

  28g

 • Nazivna kapaciteta:

  450mAh

 • Stopnja praznenja:

  75C

 • Zaporedna (S) vzporedna (P) vezava:

  2S1P

 • Dolžina / širina / višina:

  61*16*13mm

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

December 2018:
Akumulator je prvotno namenjen vsem manjšim kopterjem, ki uporabljajo 2S akumulatorje mase 30-40g. Prav posebej BETA FPV 2S whoop in podobnim. Motorji od 1102 do 1106 do 8000-10000kV. Seveda pa se lahko uporablja za vse male letalske, helikopterske, avtomobilske in modele čolnov. 

Polnjenje LiHV
V kolikor polnite na terenu in akumulatorje po koncu polnjenja takoj vstavite model in praznite, jih je možno polniti do napetosti 4.35V/člen ali izjemoma tudi do 4.4V/člen v kolikor to polnilnik omogoča (nasvet- preverite naše polnilnike ISDT/Hota/Junsi!). Zaradi višje napetosti, se motor lahko zavrti še hitreje, boljši so seveda tudi pospeški.
Tekmovalci so večinoma omejeni po pravilih maksimalne dovoljene napetosti pred štartom (pravilnik!).
V kolikor ni omejitev in si želite maksimalno zmogljivost na začetku, je naš predlog, da v model vstavite vsaj na telesno ogrete akumulatorje . Poskrbite, da bo čas konca polnjenja in začetka praznenja čim krajši. Lahko seveda polnite tudi do 5C.
Hobi voznikom, ki si želijo maksimalne zmogljivosti svetujemo enako.
V kolikor želite bolj konstantno moč od začetka do konca (manjše/tehnične proge), polnite na 4.15V ali 4.10V/člen in jih seveda uporabljajte pogrete na 40°C. 

Tokovi polnjenja:
Sicer priporočamo vedno od 2-3C, oz. do 5C ko se mudi. Pri manjših akumulatorjih kapacitet pod 650mAh in manjšim številom členov v paketu, pa se lahko polnjenje glede na notranjo upornost dvigne tudi do 10C (4.5A). 

Priključki:
XT30U priključki so sicer primerna izbira pri doseganju minimalnih napetostnih padcev pri višjih tokovih, vendar se prihrani lahko še kakšen gram z zamenjavo z 0.8mm priključki. Bolj spretni boste namestili priključke kar namesto JST XH 2S balanserskega priključka, glej spodnji video. 0.8mm priključke imamo v našem rednem prodajnem programu , povprašajte nas za zamenjavo. Komentar LiPo.si:
Meritve IR z Wayne ESR metrom - 23°C - ca 25 mOhm/člen, 40°C - ca 10 mOhm/člen. 
Glede na te vrednosti so naša priporočila o praznilnih tokovih do 20A trajno (40A kratkotrajno) pri ogretih akumulatorjih (vsaj telesna temperatura) oziroma 10A(20A) pri akumulatorjih pri sobni temperaturi.  

Pri podpori nimamo konkurence
Brezplačno so vam na voljo vsi dokumenti, nasveti, novice, brošure in video posnetki kako pravilno ravnati z vašimi akumulatorji. Od prvega polnjenja do shranjevanja in še več. Preverite na naših straneh! 
V kolikor so še vprašanja, smo vam vedno na voljo na [email protected]

Popusti za tekmovalce

Aktivnim tekmovalcem v tekoči sezoni nudimo 10% popust na tekmovalne akumulatorje pri hkratnem nakupu vsaj štirih paketov akumulatorjev.  Z vsake udeležene tekme želimo reportažo in slikovni material.