Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

TATTU R-LINE 1300MAH 95C 4S1P KVADRAT

TATTU R-LINE 1300MAH 95C 4S1P KVADRAT
 • TATTU R-LINE 1300MAH 95C 4S1P KVADRAT
 • Redna cena:

  37,50 €

 • Popust:

  15,00 € (40%)

 • Spletna cena:

  22,50 €

 • Priključek na akumulatorju / polnilnem kablu:

  XT60

 • Balanserski priključek:

  JST XH

 • Masa akumulatorja:

  160g

 • Nazivna kapaciteta:

  1300mAh

 • Stopnja praznenja:

  95C

 • Zaporedna (S) vzporedna (P) vezava:

  4S1P

 • Dolžina / širina / višina:

  49 x 49 x 37 mm

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Februar 2021

testiranja in primerjave 1300mAh paketov, klik na sliko:


Avgust 2020

Na zalogi je manjša količina akumulatorjev po akcijski ceni.
Dobavitelj do konca avgusta/septembra na zalogi še ne bo imel novih 1300mAh 4S paketov. 


Na podlagi bogatih izkušenj in spoznanj svetujemo, da postopate takole:
1. Prvih 5 ciklov polnjenje 1-2C do 4.1V (LiIon) in praznjenje do 10A na 3.8V (storage). Kapaciteta bo z vsakim ciklom večja, razlika med 4-5 ciklom pa bo že minimalna. 
2. Potem pa polnjenje 10-15A in uporaba neposredno po koncu polnjenja. Če jih boste polnili do 5A, boste po nepotrebnem "zapravljali" vaš dragoceni čas. Trik je imeti člene pri 35-45° in jih uporabljati takoj po koncu 15A polnjenja - cikel za ciklom. Praznite na minimalno 3.7V/člen v mirovanju. Tudi 20 polnjenj/praznjenj brez prestanka na dan ni nobena redkost.  Če nimate polnilnika, ki polni z vsaj 15A si poglejte ponudbo oziroma nas kontaktirajte. Prav tako si priskrbite terenski akumulator. Iz osebnih izkušenj lahko povemo, da bodo paketi tako držali sigurno 200 ciklov (v 3. sezonah). Unikatni kvadratni R-Line akumulator za vse hitre FPV letalnike, kjer je pomembna oblika za manjši aerodinamični upor.Trenutno najbolj zmogljiv akumulator za FPV dirke.

Uporabljajo jih vrhunski svetovni piloti (npr. BanniUK) in seveda vrhunski slovenski piloti. 

R-Line Tattu opozorilo:

Ker se gre za tokovno izredno zmogljive akumulatorje, so posledično ti občutljivi na daljše čase hranjenja. Za daljšo življensko dobo zato poskrbite, da bodo časi med koncem polnjenja in začetkom praznjenja čim krajši (npr. do maks nekaj ur). Nikakor jih ne puščajte stati polne več kot 24ur. Enako velja, ko jih praznite.
Najbolj optimalno je polnjenje na terenu, dobro premislite o tej opciji. Seveda vam lahko ponudimo rešitve in svetujemo pred nakupom in po nakupu - [email protected]

Kaj še svetujete?

Za optimalne zmogljvosti zagotovite primerno temperaturo akumulatorja pred praznjenjem (>25°C, za optimalno delovanje med 30-35° oz. do 40° za vrhunske zmogljivosti) in poskrbite za čim krajše čase med koncem polnjenja in začetkom praznjenja. Akumulatorji z višjo tokovno oznako potrebujejo večjo pazljivost. Za maksimalno življensko dobo praznite akumulatorje manj kot 80% nazivne napetosti. Skrajšate kable na minimalno dolžino, uporabljajte čiste priključke!


Akumulatorje uporablja naš timski pilot Alan aka PSYCHO FPV - zmagovalni akumulator na Croatian Drone Nationals 2016:


Hvala Primož Smolnikar za tale video:Za tekmovalce MultiGP posebna ponudba - pišite na [email protected]

Predstavitev na Gens Ace Facebook profilu  Posebno kompakten in optimiziran akumulator za tekmovanja v razredu 250 in manj. Seveda se lahko akumulator uporablja za druge visokotokovne namene. 

November 2016

Naš moto je prenesti izkušnje vrhunskih pilotov in lastnimi izkušnje in meritve na pomoč pred nakupom akumulatorjev. FPV je lepa hobi panoga in razvijajoč šport, še lepši pa je, če lahko koga vprašate za dober nasvet. Zato na kratko predstavljamo svetovanje pri izbiri Tattu akumulatorjev za FPV dirke/freestyle letenje po naslednjih kriterijih:

Odločam se med 3S ali 4S, mi lahko pomagate?

V kolikor je vaš je prostor za letenje omejen (recimo letenje med drevesi), imate lahek kopter z večjimi propelerji za daljše čase letenja, je 3S lahko zanimiva izbira. Pri manjših kopterjih (pod 120mm) celo 2S (glej tudi ponudbo Gens Ace). Na trgu so tudi manjši in hitreje vrteči motorji, ki z boljšim izkoristkom delujejo na 3S. Za vse ostale - prej ali slej si boste želeli še več.... zato 4S!  :-)

Kako pravilno izberem „pravo“ kapaciteto svojih bodočih Tattu akumulatorjev?

Načeloma velja, da pri težjih kopterjih, kjer razlika 10/20g ne pomeni veliko, vedno priporočamo akumulator z večjo kapaciteto. Pri lažjih, bolj aerodinamičnih ali akrobatskih LOS* kopterjih je izbira manjšega akumulatorja skorajda vedno pravilna odločitev. Zmotno je prepričanje, da boste z večjim akumulatorjem dosegli proporcionalno daljše čase letenja. Vaš kopter se bo obnašal kot "naložen tovornjak", poškodbe pri trdih pristankih pa bodo lahko tudi usodne za druge komponente. Manj je več!

 • 850mAh
  Skoraj kot „uliti“ za male (130-150mm / 3“) kopterčke z 1306/1407 razredom motorčkov. Opcijsko tudi za lažje LOS akrobatske kopterje z motorji velikostnega razreda 1806 ali FPV dirkaški šprint! 
 • 1000-1050mAh
  Lahki akumulatorji za manjše (160-180mm) kopterje z motorji razreda 1806.
  Skrit adut: Šprint z lahkim kopterjem opremljenimim z 2204/2205 motorji za hiter kvalifikacijki krog brez napake za izkušene pilote.

 • 1300mAh in 1550mAh
  Najbolj popularna izbira za 195 - 230mm kopterje. Vprašanje je ali malo več ali malo manj? Pri težkem kopterju, kjer 20g razlike ne igra vloge, vedno svetujemo 1550mAh. Za dirke na zaprtih progah in kopterjih z maso 280g ali manj brez akumulatorja pa lahko izkušen pilot občuti razliko v prid 1300mAh akumulatorjev. Za vse motorje velikostnega razreda 2205, 2206 in 2207. 
 • 1800mAh
  Predvsem akumulator za velike in odprte proge ali ljubitelje odprtega freestyle letenja. Brez omejitev velikosti/moči motorjev. 
 • 2300mAh
  Za ljubitelje dolgega dosega ali samo šprintanja brez ostrega „vijuganja“.
  Pozor na uredbo – glej www.dronbonton.si

Več C je res bolje?

Še vedno velja naš nasvet iz leta 2012 -> nasveti za rokovanje z LiPo akumulatorji

 • Tattu 45C serija – priporočamo vsem začetniškim in rekreativnim pilotom, ki potrebujejo veliko letenja in vaje. Akumulator bo preživel definitivno več ciklov kot akumulatorji z višjo tokovno oznako. Dobri piloti bodo s tem akumulatorjev še vedno brez problema konkurenčni na dirkah. 
 • Tattu 75C serija – vaša prva izbira, ko ste že domači in si zaželite bolj stabilne napetosti in malo večje moči v primerjavi z 45C. 
 • Tattu 75C Hardcase serija – prava izbira za pilote, ki potrebujete trpežen akumulator v trdem ohišju!  
 • Tattu 75C Victory Race serija – najboljši akumulator 75C serije z posebno formulo še bolj stabilne in višje napetosti med praznjenjem. Pozor na hiter cut-off (spremljanje kapacitete – OSD/telemetrija ali timer z veliko rezerve!)
 • Tattu R-line 95C serija – izbira vrhunskih tekmovalnih pilotov ali za potrebe neomejenega freestyle letenja. 


Kaj še svetujete?

Za optimalne zmogljvosti zagotovite primerno temperaturo akumulatorja pred praznjenjem (>25°C, za optimalno delovanje med 30-35° oz. do 40° za vrhunske zmogljivosti) in poskrbite za čim krajše čase med koncem polnjenja in začetkom praznjenja. Akumulatorji z višjo tokovno oznako potrebujejo večjo pazljivost. Za maksimalno življensko dobo praznite akumulatorje manj kot 80% nazivne napetosti. Skrajšate kable na minimalno dolžino, uporabljajte čiste priključke!

Uživajte v svojem hobiju!

Za vsa ostala vprašanja in nasvete smo na voljo na [email protected]

*LOS – line of sight – letenje v vidnem polju brez FPVja – drugače rečeno, običajno letenje :-)